البته باید توجه داشت که آنچه برای یک سازمان تهدید قلمداد میشود ممکن است برای سازمان دیگر فرصت باشد و فرصت یا تهدید بودن یک عامل نسبی است. در مورد سطح کلان و کشورها نیز میتوان گفت که عواملی این چنین وجود دارند که باید مورد توجه قرار گرفته و در برنامهریزیهای کشوری لحاظ شوند.
۱-۱۱-۱-۴٫ نقاط ضعف و قوت
۱-۱۱-۱-۴-۱٫ قوت ها
قوت منبع مهارت یا مزیت دیگری است نسبت به رقبا و نیازهای بازارهایی که موسسه در آنها کار میکند یا خواهد کرد قوت یک شایستگی ممتاز است که مزیت مقایسهای موسسه در بازار میشود. قوت نقطهی اتکای سازمان است که با بهره گرفتن از آن میخواهد به اهداف خود برسد «بر مبنای این نقاط قوت شاخهی اجرایی را میتوان به موتوری قدرتمند برای رشد تغییر نوآوری و خدمت تبدیل کرد.» پس هر سازمانی باید این نقاط قوت را برای جامه عمل پوشاندن به رسالتش به حداکثر رسانده و از آنها به عنوان مزیتی رقابتی در مقابل رقبا استفاده نماید.
۱-۱۱-۱-۴-۲٫ضعف ها
ضعف یک محدودیت یا کمبود در منابع مهارتها و تواناییهایی است که جدا مانع عملکرد اثر بخش میشود. ضعف یک عامل درونی است که مختلکننده فعالیتهای سازمان بوده و در رسیدن سازمان به اهدافش خلل ایجاد میکند پس لازم است تا سازمان این عوامل را در حد امکان به حداقل رسانده و یا در جهت رسیدن به اهدافش از آنها بهرهبرداری نماید.
ضعفها عواملی هستند که هر سازمانی که وجود خارجی دارد قطعا با آنها رو به رو است و نمیتواند از آنها دوری گزیند بلکه باید با درکی صحیح آنها را نظارت کرده و مهار نماید. درک صحیح نقاط قوت و ضعف، اساساَ به سازمان کمک میکند تا با استفاده بهینه از قوتها و به حداقل رساندن ضعفها با اثربخشی بیشتری به اهداف رسیده و از هدر رفتن منابع و امکانات سازمان جلوگیری نمایند. در سطح ملی و کلان نیز باید این نقاط مورد شناسایی قرار گرفته و با بهرهگیری مناسب قوتها و اجتناب از ضعفها راهبرد مناسب تدوین شده و به اجرا در آید.
۱-۱۱-۱-۵٫ تکنیک تاپسیس
مدل های تصمیم گیری چندشاخصه، که در دو دهه اخیر، مورد توجه محققین در حوزه تصمیم گیری بوده اند. این تکنیک ها مسائل مربوط به تصمیم گیری را در قالب یک ماتریس تصمیم گیری فرموله می کنند و تحلیل های لازم را روی آن ها انجام می دهند .تصمیم گیری چندشاخصه گوناگونی وجود دارند که هر یک، ویژگی ها و شرایط کاربرد خاص خود را دارد. در پژوهش حاضر، با توجه به الگوریتم پیشنهادی، از وزن دهی ساده برای تعیین وزن معیارها و از تاپسیس برای رتبه بندی اولویت هااستفاده می شود. تاپسیس، یکی از روش های مرسوم در تصمیم گیری چندمعیاره (MADM) می باشد که از قابلیت های قابل توجهی برخوردار است. برای استفاده از این روش، نیاز به یک ماتریس تصمیم گیری داریم که در سطرهای آن، گزینه ها و در ستون های آن، معیارها قرار دارند. با یک رو یکرد سیستمی می توان تکنیک تصمیم گیری تاپسیس را کار برد.
در واقع تاپسیس تکنیکی برای رتبه بندی ترجیحات با بهره گرفتن از مشابهت راه حل های ایده آل است.
(همتی،۱۳۹۰).
۱-۱۲٫ قلمرو تحقیق
۱- ۱۲-۱٫ قلمرو موضوعی تحقیق
– قلمرو موضوعی این تحقیق در حوزه، استراتژی می باشد.
۱- ۱۲-۲٫ قلمرو مکانی تحقیق
– قلمرو مکانی تحقیق، اراک- شهرک صنعتی شماره (۲) گروه تولیدی لوازم خانگی آنتیک می باشد.
۱- ۱۲-۳٫ قلمرو زمانی تحقیق
– قلمرو زمانی این تحقیق نیمسال دوم سال تحصیلی۱۳۹۳میباشد.
۱-۱۳٫مدل مفهومی پژوهش: