چه استفادهای دارد؟
چگونه با کالای رقبا مقایسه میشود؟
وسیله شناسایی کالا در فروشگاه چیست؟
قیمت کالا چهقدر است؟
حقایق مهم درباره خریداران احتمالی چیست (جنسیت، سن و درآمد خریداران و افراد بانفوذ درتصمیمگیری برای خرید)؟ (محمدیان،۱۳۸۸: ۴۶)
افراد نوآور و خلاق، برای ایجاد جاذبههای تبلیغاتی ممکن و عملی، از روشهای مختلفی استفاده میکنند. برخی از این افراد ضمن گفتوگو با مصرفکنندگان، کارشناسان و رقبا به استقرا روی میآورند. مصرفکنندگان از جمله منابع خوب برای ارایه ایدههای مناسب بهشمار میروند. احساس آنها درباره نقاط قوت و کاستیهای موجود در مورد نام تجاری، سرنخهای خوبی پیشروی خطمشی نوآورانه میگذارد.بعضی از افراد خلاق، برای تهیه پیامهای تبلیغاتی از یک چارچوب قیاسی استفاده میکنند. مالونی به این نتیجه رسیده است که خریداران از خرید هر کالا، یکی از این محاسن چهارگانه را انتظار دارند: منطقی، حسی، اجتماعی و رضایت باطنی؛ در جاذبه منطقی به طور مشخص و صریح مزایای کالا، خود کالا، ویژگیهای آن و … عنوان شده،و از پرداختن به مسایل وموضوعهای حاشیهای خودداری میشود؛ در تبلیغ با جاذبه احساسی بر خلاف جاذبه منطقی، سعی در تحریک احساسات فرد و برانگیختن آن و رسیدن به مقصود از این راه است؛ در تبلیغ با جاذبه اجتماعی، سعی بر آن است تا استفاده از کالا با یک موقعیت اجتماعی ویژه ارتباط داده شود؛ در تبلیغ با جاذبه رضایت باطنی، سعی بر آن است که با ارائه دلایل متنوع، مصرفکننده از مصرف کالای مورد نظر احساس رضایت و خشنودی کند(کاتلر،۱۳۸۳: ۱۶۸).
۲٫ ارزیابی و انتخاب پیام: تبلیغکننده باید پیامهای مختلفی را ارزیابی کند، یک آگهی تبلیغاتی خوب آن است که بر یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد تکیه کند، در این زمینه پیشنهاد شده است که پیامها بر اساس مطلوببودن، استثناییبودن و باورکردنیبودن رتبهبندی شوند؛ پیامها باید در وهله اول درباره کالا مطلوب و جالب بگویند،همچنین پیامها باید چیزی منحصر به فرد یا شاخص درباره کالا مطرح سازند که همه نامهای تجاری واقع در طبقه کالا از آن برخوردار نباشند، سرانجام پیامها باید باورکردنی و قابل اثبات باشند.
۳٫ اجرای پیام: اثربخشی یک پیام نه فقط به اینکه چه گفته میشود، بلکه به چگونه گفتن هم بستگی دارد. بعضی از آگهیها جایگاهی منطقی را اشغال میکنند، در حالی که پارهای از آگهیها به دنبال کسب جایگاهی عاطفی هستند.افراد ابداعکننده باید همچنین به دنبال سبک، آهنگ، واژه و قالب برای اجرای پیام باشند، این ارکان همگی باید تصویر و پیام منسجمی را ارائه دهند.
سبک: برای ارائه پیام تبلیغاتی، ممکن است از مقطعی از زندگی، خیالپردازی، پیام موزیکال، ارائه شواهد و تاییدیه درباره محصول و مانند اینها استفاده شود.
لحن و آهنگ: ارتباطگر باید برای آگهی خود به دنبال یک آهنگ و لحن مناسب نیز باشد.
واژهها: در این زمینه باید به دنبال واژههای به یادماندنی و جالب توجه بود.
قالب: ارکان قالب آگهی تبلیغاتی مانند اندازه، رنگ و شکل آگهی بر اثربخشی و هزینه آن تأثیر میگذارند(محمدیان،۱۳۸۸: ۴۷-۴۶).
۹٫۱- تصمیم درباره رسانه تبلیغاتی
۱٫۹٫۱- انواع تبلیغات برحسب نوع رسانه
تبلیغات برحسب نوع رسانه ای که مورد استفاده قرار می دهند به پنج دسته تقسیم می شوند که عبارتنداز:
۱٫ تبلیغات چاپی: مانند روزنامه، مجله، کتاب، بروشور و کاتالوگ
۲٫ تبلیغات پخشی: شامل رادیو و تلویزیون
۳٫ تبلیغات فضای بیرونی یا محیطی: شامل تمام تبلیغات اطراف شخص میباشد.
۴٫ تبلیغات اینترنتی
۵٫ سایر ابزارها و روشهای تبلیغات مانند سینما، تئاتر، CD، DVD و هدایا. (محمدی و اسماعیلی، ۱۳۹۱: ۷۸).