۲- برنامه ریزی درسی مربوط به کلاس و ارائه شیوه های نو در این زمینه.
۳- کلاس داری ( مدیریت کلاس ) و ارائه روش های جدید در مدیریت کلاس.
۴- حل مشکلات دانش آموزان به روش های جدید.
۵- شرکت فعال در شوراها و ارائه دید گاه های نو.
۲-۴- پیشینهتحقیق
مروری بر تحقیقات انجام شده در زمینه بررسی تاثیر سبکهای مدیریت (مشارکتی وسنتی) برخلاقیت دبیران نشان میدهد که در کشور ما تحقیقی با این عنوان بصورت گسترده انجام نگرفته است عمده تحقیقات انجام شده در زمینه سبکهای مدیریت (مشارکتی وسنتی) به بررسی رابطه آن با متغیرهایی غیر از خلاقیت دبیران بوده است. همچنین در مورد خلاقیت، عمده تحقیقات انجام شده تأکید بر روی خلاقیت دانش آموزان داشتهاند و خلاقیت دبیران مورد توجه قرار نگرفته است. لذا انجام تحقیقی با این عنوان تازگی داشته و از پیشینه تحقیقاتی کمی در کشور برخوردار است.
تحقیقی که توسط تاچر (۱۹۹۷) درمورد تاثیر سبک رهبری بر خلاقیت انجام گرفت نشان داد که انجام کارهای به صورت گروهی موجب افزایش خلاقیت افراد در سازمان میشود.
در تحقیق انجام شده بوسیله ازسامر (۱۹۹۷)، یوتربک (۱۹۷۹) و پیرس و دلبک (۱۹۹۷) نشان داده شد که ساختار سازمانی بر نوآوری سازمانها تأثیر دارد. یوتربک و پیرس و دلبک اظهار کردند که ساختار انعطافپذیر نه تنها به پیشرفت و توسعه در به کارگیری ایدهها و نظرات جدید می انجامد بلکه میزان نوآوری این ساختارها خیلی بیشتر از ساختارهای سخت و انعطاف ناپذیر است. همچنین ازسامر در تحقیق مشابه خود به این نتیجه رسید که سازمان های دارای ساختار انعطافپذیر قادر خواهند بود که سادهتر، سریعتر و پرحرارتتر، ایدههای نو و جدید را تشویق و ترغیب نمایند (به نقل از اسمی، ۱۳۸۵).
رابیندرا. آن. کانونگو (۱۹۹۰) در تحقیقی که انجام داد عوامل فرهنگی را عوامل زمینهساز جهت خلاقیت و نوآوری سازمانی دانسته است و معتقد است که فقدان آنها باعث از خود بیگانگی افراد و سرکوبی توان خلاقیت و نوآوری آنها خواهد شد وی معتقد است سازمان هایی که در آنها عوامل؛ مذهبگرایی سنتی، غیر مرتبط بودن پاداش، سیستم استبدادی و شبکه رفیقبازی حاکم باشد سازمان های خلاقی نخواهند بود و این عوامل باعث کاهش بهرهوری و بیگانگی افراد سازمان خواهد شد.
رایس (۲۰۰۶) در تحقیقی تحت عنوان ارزشهای فردی، بافت سازمانی، خودپنداره کارکنان از خلاقیت در سازمان های مصری نتایج زیر را ارائه میدهد:
۱- خودکنترلی رابطه مثبتی با رفتار خلاق کارکنان دارد.
۲- هماهنگی و انطباق با محیط رابطه منفی با خلاقیت کارکنان دارد.
۳- رفتار تحکم آمیز مدیر رابطه منفی با خلاقیت کارکنان دارد.
۴- میزان رفتار خلاق کارکنان در سازمان هایی که کنترل مستقیم و ساختار سلسله مراتبی دارند، پایین است.
۵- در سازمان هایی که رفتار حمایتگرانه در سازمان جاری است میزان رفتار خلاق کارکنان در سطح بالایی قرار دارد.
۶- در سازمان هایی که میزان ریسک پذیری در حد بالایی است رفتار خلاق کارکنان نیز در سطح بالایی قرار دارد.
۷- در سازمان هایی که فضای باز و قابل اعتماد حاکم است میزان رفتار خلاق کارکنان در سطح بالایی قرار دارد.
رابینز(۱۳۷۸) نیز بیان میدارد: مدارک بدست آمده نشان میدهد که بین زن و مرد هیچ تفاوت معنی داری در میزان مشارکت وجود ندارد (رابینز به نقل از مصطفوی، ۱۳۸۱).
مصطفوی درتحقیقی تحت عنوان بررسی میزان مشارکت اعضای هیات علمی دا