استاندارد رنگ آمیزی جدول خیابان

 

رنگ جدولی، یکی از انواع رنگ های صنعتی است که به منظور رنگ آمیزی جداول شهری و باغچه ها تولید می شود. رنگ بندی متنوع این محصولات در انواع رنگ های مناسب و زیبا وجود دارند. رنگ جدولی علاوه بر آن که عنصری جهت زیباسازی شهری است، در هر شهر و استان می تواند گوناگون باشد. برای نمونه رنگ بندی جدول خیابان های شیراز با اصفحان می تواند کاملا متفاوت باشد.

 

چرا که این رنگ ها بررسی می شوند و انتخاب می شوند تا نقشی در زیبا نمودن چهره ی شهر ها داشته باشند. رنگ جدولی یکی از مهم ترین المان ها در ایمنی راه و رانندگی است؛ چرا که سبب مشخص شدن حریم جاده در نظر رانندگان و عابران پیاده خواهد شد. مهم ترین نکته در اجرای رنگ جدولی، میزان وضوح و شفافیت رنگی است. دیبا نقش ژیوان، تولید کننده انواع رنگ های جدولی در طیفی بی نظیر از رنگ ها همواره آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان است.

استاندارد رنگ‌ بندی جدول

طبق قوانین داخلی و بین المللی در تامین امنیت جاده ها، رنگبندی جداول دارای استاندارد رنگی مشخصی است. عمده طیف رنگی مورد استفاده در این مورد را می توان؛ زرد، سفید، سبز، آبی و مشکی دانست. این رنگ ها به طور خاص به عنوان رنگ های جدولی استفاده می شوند. این رنگ ها در انواع براق، نیمه براق و مات وجود دارند و هم چنین رنگ های جدولی پایه آب نیز تولید می شوند که سازگار با محیط زیست هستند.

 

رنگ جدولی پایه آب محصولی طبیعی است که برای اجرا بر سطح جدول نیازی به رزین  و  مواد شیمیایی ندارد. رنگ های جدولی علاوه بر تمامی مواردی که گفته شده است، تولید می شوند تا از سطح بتن جداول محافظت کنند. این متریال سبب افزایش عمر و دوام جدول نیز خواهد شد هم چنین پس از گذشت زمان و تخریب رنگ جدولی به دست عوامل محیطی و یا انسانی، می توان آن را بازسازی نمود.

طبق قوانین داخلی و بین المللی در تامین امنیت جاده ها، استاندارد رنگبندی جداول دارای استاندارد رنگی مشخصی است. عمده طیف رنگی مورد استفاده در این مورد:

  • زرد
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • مشکی

این رنگ ها به طور خاص به عنوان رنگ جدولی استفاده می شوند. این رنگ ها در انواع براق، نیمه براق و مات وجود دارند و هم چنین رنگ های جدولی پایه آب نیز تولید می شوند که سازگار با محیط زیست هستند. رنگ جدولی پایه آب محصولی طبیعی است که برای اجرا بر سطح جدول نیازی به رزین  و  مواد شیمیایی ندارد. رنگ های جدولی علاوه بر تمامی مواردی که گفته شده است، تولید می شوند تا از سطح بتن جداول محافظت کنند. این متریال سبب افزایش عمر و دوام جدول نیز خواهد شد هم چنین پس از گذشت زمان و تخریب رنگ جدولی به دست عوامل محیطی و یا انسانی، می توان آن را بازسازی نمود.

رنگ‌های جدولی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟

رنگ‌های جدولی گروهی از رنگ‌های ترافیکی هستند که جهت قابل مشاهده بودن جداول، افزایش ایمنی خیابان‌ها و جاده‌ها و همچنین زیباسازی شهری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از آنجایی که جداول دائماً تحت تنش سایش و همچنین تابش مستقیم نور خورشید هستند، جهت رنگ آمیزی آن‌ها باید از رنگ‌های ویژه‌ای که با فرمولاسیون خاص تولید شده‌اند استفاده کرد.

رنگ‌های جدولی بر پایه رزین‌های مختلفی همچون آلکید، اکریلیک پایه آب و پلی‌یورتان با درجه براقیت متنوع به صورت مات، نیمه براق و براق تولید می‌شوند.

کیفیت رنگ‌های جدولی

همانطور که بیان شد به دلیل ماهیت عملکردی جداول، رنگ مورد استفاده برای آنها باید از کیفیت و مطلوبیت مناسبی برخوردار باشد. عواملی که جهت بررسی کیفیت یک رنگ جدولی باید مد نظر قرار گیرد شامل میزان پوشش دهی، براقیت، قدرت چسبندگی و میزان حباب زدگی است.

اجرای رنگ‌های جدولی

نحوه و شرایط اجرا از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر ماندگاری رنگ‌های جدولی است. از جمله نکاتی که در زمان اجرای رنگ‌های جدولی باید به آن‌ها توجه داشت عبارت‌اند از:

  • عدم وجود رطوبت در زیر کار و همچنین در هوا
  • عدم وجود هرگونه آلودگی بر روی سطح اعم ازگرد و خاک و به ویژه چربی‌ها
  • عدم وجود رنگ سست قدیمی بر روی سطح جدول